Answer Sheet of All Examination

Get Here Solved Paper PDF

23 Feb AIIMS Patna Staff Nurse Nursing Officer Answer Key 2020 ! SN Grade 2 Exam Solved Question Answers Available

AIIMS Patna Nursing Officer Answer Sheet 2020: The exam for the Nursing officer in the AIIMS division of Patna state was successfully conducted by the department on this 23rd Feb 2020. We are here providing you with the direct link of the answer key. The exam was conducted through an online mode a CBT Exam. The answer key is now published on the official website of the exam and you can have it from here too as we are giving you the direct link to download it easily. Candidates need to go through the article AIIMS Nursing Officer Solved question paper 2020.

AIIMS Nursing Officer Patna Exam Answer Key 2020

The AIIMS Nursing Officer Solved OMR sheet 2020 is now available on the website. The answer key is available and you can follow the steps to download it easily as it has all the correct answer of question which are present in the exam. And with the help of it you can predict the result before it gets published. To check the answer key of the exam you can take help from the Patna AIIMS Exam Nursing Officer Solved key Sheet 2020.

AIIMS Patna Nursing Officer Result 2020

Here we given Question Answers of the given examination.

  • Question 1 – In 2011 census population percentage –
  • Answer – 2.21 %
  • Question 2 – which of the following does not stage of socialization ?
  • Answer – Primary Socialization.
  • Question 1 – Fertilization occur in?
  • Answer – Ampulla.
  • Question 4 – Coloration of dead body due to ?
  • Answer – liver Mortis.
  • Question 5 – Total Number of Bones in Lower Limb ?
  • Answer – 62 Bones.
  • Question 6 – Movement of Solvent higher to lower concentration ?
  • Answer – Diffusion.
  • Question 7 – Degree of Fahrenheit convert into Celsius ?
  • Answer – C
  • Question 8 – Autoclave Temperature?
  • Answer – 121 degree Celsius for 15 min.
  • Question 9 – Denial Ego defense mechanism?
  • Answer – Patient Deny
  • Question 10 – Hamatocrit value in male & packed cell volume in mail?
  • Answer – 42-54 %
  • Question 11 – Potassium
  • Answer – Insulin
  • Question 12 – Kussmaul breathing is seen in ?
  • Answer – DKA
  • Question 13 – Calculate Drop per minute ?
  • Answer – Not Available
  • Question 14 – Weight of placenta ?
  • Answer – 500 gm
  • Question 15 – Intracellular Cation ?
  • Answer – Potassium
  • Question 16 – Normal Rate & Rhythm of respiration ?
  • Answer – Eupnea
  • Question 17 – Dry cold application, Except?
  • Answer – Not Available
  • Question 18 – Hormone by posterior pituitary ?
  • Answer – ADH
  • Question 19 – Posterior pituitary is also called ?
  • Answer – neurohypophysis
  • Question 20 – A person weight 70 kg, what is the stroke volume ?
  • Answer – 70 ml.
  • Question 21 – Carpel Meta joint is example of ?
  • Answer – Saddle Joint
  • Question 22 – Hip Joint?
  • Answer – Ball and socket Joint
  • Question 23 – Rigor Mortis ?
  • Answer – Body Stiffness After Death.
  • Question 24 – First Stage of Labour ?
  • Answer – Cervical Dilation.
  • Question 25 – In PCOD, which hormone effect ?
  • Answer – FSH Level increased.
  • Question 26 – TOF Include ?
  • Answer – Not Available
  • Question 27 – Temp Rise > 2 Degree fahrenhiet ?
  • Rheumatoid fever.
  • Question 28 – Incontinence due to cognitive & environmental factors?
  • Answer – Functional Incontinence
  • Question 29 – In Type I hypersensitivity reaction which immunoglobulin react ?
  • Answer – IgE Increase.
  • Question 30 – Total volume of Air in Lungs ?
  • Answer – 6 lts air.
  • Question 31 – Epiphysis?
  • Answer – The end part of a long bone, initially growing separately from the shaft.
  • Question 32 – Cranial nerve ?
  • Answer – Not Available .
  • Question 33 – Corticostroid is secreted by ?
  • Answer – Zona Glomerulosa
  • Question 34 – Kopliks spots are seen in ?
  • Answer – Measles
  • Question 35 – CHC in how many population ?
  • Answer – 80k to 1.2 lakh population.
  • Question 36 – Temperature regulation center?
  • Answer – Hypothalamus
  • Question 37 – Bells’s Palsy?
  • Answer – Facial Paralysis
  • Question 38 – Largest Nerve ?
  • Answer – Sciatic nerve .
  • Question 39 – Universal Blood donor ?
  • Answer – O negative blood group.
  • Question 40 – Treatment of Mastoiditis ?
  • Answer – Not Available .
  • Question 41 – Head circumference of newborn is ?
  • Answer – 35 cm.
  • Question 42 – Route of hepatitis B Vaccine ?
  • Answer – IM
  • Question 43 – Whats is the causes of hair growth in the area of Spine ?
  • Answer – Spina bifida occulta
  • Question 44 – Clotting factor 2 is also called ?
  • Answer – Prothrombin
  • Question 45 – Normal APGAR score ?
  • Answer – 7-10
  • Question 46 – Without stimulus perception is known as ?
  • Answer – Hallucination.
  • Question 47 – A person talk with selective people and does not interact in class?
  • Answer – Selective mutism’s.
  • Question 48 – Essential Amino Acid is ?
  • Answer – 9 ammino essentail acids.
  • Question 49 – Which immunoglobulin first appear ?
  • Igm
AIIMS Patna Nursing Officer Examination 2020
AIIMS Patna Nursing Officer Examination 2020
  • Organizer: All India Institute Of Medical Science
  • Exam Name: Nursing Officer Exam
  • Exam Date: 23rd February 2020
  • Category: Answer Key
  • Status: Available Below Link

AIIMS Patna Nursing Officer Answer Key 2020

AIIMS Staff Nurse Grade 2 Exam Solved Paper

It was a very competitive and tough exam and candidates find it very difficult to solve it. Candidates those who applied for the exam and who will be able to clear the exam successfully they can pass to go in the interview session. We are here providing you with detailed information on AIIMS Staff Nurse Exam All booklet series 2020

Ques 1 . When will be AIIMS Staff Nursing Grade 2 Exam Answer Key Released..?

Answer 1. It will be released in the Third Week of February.

Ques 2. Where we get the Answer Key of AIIMS Patna Staff Nurse Exam 2020.?

Answer 2 . It is easily available in the main official website at aiimspatna.org

Ques 3. What is the Process after Qualifying AIIMS Patna Staff Nurse Exam?

Answer 3. The qualified candidates will appear for the Interview exam.

If anyone of you has any suggestion for us share your thoughts in the commenting section below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Answer Key Sheet Solved Question Paper 2021 About Us Contact Us Disclaimer Privacy-Policy Terms & Conditions PDF Download |Sitemap Frontier Theme